Tears .

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Fuhhh . Bila sampai masa nak update blog je , mesti kes luahkan perasaan . 
Ini lah Ma Amirah . ==' 

Kadang-kadang , aku tertanya -tanya , 
Kenapa orang selalu salah faham dengan ekspresi muka dan suara aku ea ?
Padahal aku rasa itulah muka yang paling Innocent yang aku pernah buat ,
 dan itulah suara yang paling boleh tahan kecil laaa kalau dalam keadaan hati tak senang . 

Orang akan nampak aku senyap sekarang ni , 
aku dah tak jadi Ma Amirah yang mulut kepoh gila tu dah , 
Demi menjaga hati semua orang , aku belajar diam , aku belajar berlapang dada , 
Tapi still , orang nak judge aku macam ni macam tu lagi , haih manusia ,
Andai kau kenal aku siapa pada masa lalu . 

Susah kan nak berubah ? hmmm . 
Orang lain tak faham kita , hanya diri kita yang faham kita . 
Kat sini , semua sahabat-sahabat aku tak kenal siapa aku yang sebenar . 
Siapa aku yang 'dulu' ,
Siapa Ma Amirah yang sentiasa bergelumang dengan Mr.J . 
Siapa aku yang sentiasa terlibat dengan perkara-perkara lagha /maksiat [ ini zerius ] , 
Andai semua orang faham aku di sini , aku sudi cerita kan atau bahasa kasar nye , 
'aib kan diri aku sendiri , 
Supaya semua orang faham aku dan bantu aku , bersihkan hati aku , 
perbaiki kekasaran aku , perbaiki bahasa atau cara cakap aku yang teruk , 
perbaiki watak aku , perbaiki sikap aku , akhlak aku , ibadah harian aku , Ikhlas aku , semua laaaaaa . 

Penat lah , penat jadi baik ni , 
Penattttt sangat -sangat ! 
*kank jadi jahat balik kank baru taw . 
**haa tu setan dah bisik daa h ==' 

# Oh Rabbi , help me , help me , help me . 
Jadikanlah aku seorang yang seringkali berlapang dada dengan segala sesuatu . 
Jadikanlah aku , seorang yang melakukan segala-galanya keran Mu 
Jadikanlah aku , seorang Mukminah yang tahu erti kesabaran . 


A strong person isn't the one who doesn't cry. A strong person is the one who sheds tears for a moment,picks up her sword and fights again.


“Oh Allah, if i hurt others, give me the strength to apologize. If people hurt me, give me the strength to forgive.”

## Mid Exam is coming , pray for me , pray for others :') 

No comments: