takkan luput !

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

alhamdulillah . alhamdulillah . alhamdulillah ya rabb ! :) 
bersyukur ke hadrat ilahi , Allah masih beri myra peluang untuk bermonolog seorang diri disini . 
*maaf ayat myra agak skema . :p 

masyaAllah , kalau kita baca surah Ar-Rahman ,
Allah menyoal kita tentang kenikmatan sebanyak 31 kali (if i'm not mistaken)
dalam satu surah sahaja Allah telah tunjukkan begitu banyak nye kenikmatan yang Allah beri pada kita . 
subhanAllah . betapa penyayang nye Allah pada kita . 

seperti biasa , kalau myra tulis blog ni . tak myra happy , myra sedih . 
tak myra sedih myra frustrated . 
itulah fitrah manusia . 

haih ! lamanya tak update blog ni . 
bz dengan tumblr je . mane taknye . 
maaf kawan2 blog . :) *ade org bace ke ? =='






semalam . myra dapat exam paper lagi . 
mid term . 
and before i get to see it . my hurt bit as fast as like i'm running on a track at that time . 
and that was the first time i feel such that feelings . 
dan tup tup . 
i don't expected that i will get that marks . 
sebab nya , paper tu laa , myra rase . myra jawab paling fluent laa .


bukannya myra sedih sebab dapat markah macam tu . i know , diorang2 kat sini semua hebat . except me . coz , myra start dari bawah . dari zero .

myra sedih . sebab , i have nothing to be proud of for my parents .

myra tak macam adik beradik yang lain , kak yong , dean list . eyqa . she's gorgeous and smart .
aqil , silent tapi berisi . abg azim . lagi laa . a syariah lawyer to be insyaAllah .

aku ??

but .


 suprise me . a week before the exam's day . 


myra bangun bertemu sejadah . 

*ini bukan nak menunjuk2 . maaf . 

and setiap kali lepas qiam . 
myra mesti tengok muka ibu kat lappy . sebab time tu bukak lappy . sambil pasal instrument . 

and i cried ! hardly ....


bila dapat result semalam pun . myra terus anta mesej kat ibu . *xde kredit nak call . mesej je . 

and ibu said : '' myra sekarang dalam fatrah ujian Allah . sepatut nya myra kene happy . sebab orang yang diuji adalah orang2 yang Allah sayang insyaAllah . just be strong my dear daughter . alhamdulillah myra da bertaubat . and ibu proud of you ''

ibu makes me feel . i'm ready to be tested by HIM . 

please test me as much as You do Allah . please Love me Allah . 

but .

just one thing that i'm so afraid of . 

please don't leave me . . . . 

please don't . :'( 

doakan myra setabah sahabiah Nabi s.a.w . yakni Safiahh . 
tika mana beliau diuji tentang kematian abang nya Hamzah. 
tapi dia , Safiaah , tetap bangun dan bersabar . dan terus pertahankan Islam . 
hanya kerana Allah . 

terima kasih ya Allah . disamping Engkau beri kan aku seorang ibu yang baik .
kau berikan aku , sahabat2 yang banyak membantu . :') 

* i miss you mom . :'( 

2 comments:

SayabudakBaru Belajar said...

awak..sye kalau dr pndangan org mungkin pandai tapi sye xpernah nak jadi pandai skg saye sedar ye pandai tuh perlu tapi lagi penting ialah jadi manusia beriman ...tu yg lagi penting sbb manusia beriman wlaupun xpndai die akan jage mak bapak tapi manusia pandai xsemestinye melainkan die seorang anak yg taat dan beriman

amirah aznam said...

betol tu . nak jadi pandai bukan senang wak . semua nya perlukan usaha . terima kasih awak . :')