ujian Allah .

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

alhamdulillah . alhamdulillah . alhamdulillah . 
Allah masih beri myra peluang untuk menginsafi setiap kesalahan yang silam . 
disamping tu , Allah beri myra rahmat yang da lama myra tak alimi . *batuk +selesema . 
(wajib mention nanti mak riso . ==' ) 

masyaAllah . syukur ke hadrat illahi . 
minggu ni myra macam terasa terisi .
ape yang terisi . ??

biar lah myra dan  Allah saja yang tawu . :p 

okeyh , pagi tadi . rumah akhawat telah diceroboh masuk . 
innalillah hiwainna ilaihi rojiun . 
tak tawu nak cakap ape . 
terkedu bila dengar rumah akhawatt kene ceroboh . 
lebih kurang RM10,000 kerugian yang diorang alami . 

kalau lah ianya berlaku pada diri myra sendiri . 
rasa nya myra tak mungkin setabah akhawat2 yang dah kena tu . nauzubillah . 

mungkin apa yang berlaku terhadap akhawat ni merupakan laluan Allah untuk menegur segalan khilaf kita . 
hmm . ya Allah . 
ampun kan kami . 
tunjuk kan lah kami jalan lurus kami . 
jadi myra mohon pada sesiapa yang membaca blog myra ni . 
doakan kami pelajar2 malaysia di timur tengah ni . 
sekarang ni . kami ni terutamanya akhawat , merasakan diri kami ni sering diperhatikan . 
asaghfirullah azim . :( 



sebelum myra end kan post ni . meh nak share something  . :) 

ade seorang kakak senior ni . pernah bagi nasihat pada kami junior2 ni . :) 
tapi kakak ni ambil medik . 
dia kata . " korang kalau yang mane yang da belajar jauh2 ni . yang da lama terutamanya (senior medik) .
kalau sampai sekarang masih tak ada seorang junior pon yang tanya korang tentang satu penyakit . 
that's mean , there is something wrong dengan ilmu yang selama ni korang tuntut . "

dapat tangkap tak maksud nye . :) 

maksud nya . selama kita mempelajari ilmu dalam bidang yang kita ambil ni . ada tak adik2 , junior2 . parents , or adik beradik datang bertanya pada kita tentang suatu soalan yang berkaitan dengan bidang yang kita ceburi . kalau tak de . ...........

muhasabah diri kita balek . 
kenapa tak de ?
adakah selama ni ilmu yang kita pelajari . hanya sekadar dengar di telinga kanan dan keluar di telinga kiri . ??
atau adakah ilmu yang kita pelajari selama ni tak lekat di hati kita ? ya Allah . masyaAllah . 
semoga kita bukan dikalangan itu . 

jadi . main point kat sini . 
kalau kita tak nak ilmu yang kita perolehi selama ni terlupus pupus hapus je dalam otak kita ni . 
lebih kita sampai kan . 
semoga apa yang kita sampai kan pada orang tu dapat membawa dia di jalan Allah walaupun selangkah . 

okeyh . nak buat nota . :) 
owh yaa . terlupa . semalam ada orang tegur myra suruh comment dekat blog die . 
alhamdulillah . blog yang sangat hebat + mantap . teruskan usaha . 
 beliau memiliki kisah silam yang agak sama dengan myra .
semoga beliau tsabat di jalanNya . :) 
aminn  ... ^.^

salam . <3


1 comment:

jejaka minat adidas said...

semoga kalian tabah...inna ALlaha ma'an...last punye paragraph cm tau je mksd pengisian nye tu