pergi nya dia membuat kan semua merasai kehilangan nya...

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم

innalillahiwainna ilaihi roji'un....

tak sampai seminggu myra post pasal senior ilham....

ye , 3 Disember 2011 , pada 3.15 petang .. 
seluruh warga malaysia di Jordan kehilangan seorang senior yang sangat ceria...
senior Ilham bin Jamal..

kepergian dia membuat kan semua orang menjadi sayu...
pada hari sebelum arwah  meninggal... 
kami penduduk malaysia digemparkan dengan berita bahawa arwah ketika itu sangat 
memerlukan darah jenis O..
tapi yang mengecewakan semua...
warga malaysia tak boleh menderma...
hanya warga Jordan sahaja yang dibenarkan... 
jadi semua orang berusaha post kat FB dalam english dan arab untuk sampaikan berita tentang derma darah tu kepada semua rakan2 arab diorang... 

ketika arwah diberitahu dia meninggal...
ketika tu , myra dan sahabat yang lain tengah study group.. 
tiba2 , sahabat yang berada di dalam bilik keluar sambil menangis,
mengatakan bahawa arwah dah pun meninggal....
ketika tu , tak silap myra pukul 3.30 petang...
ya Allah... 

tiada kata yang dapat dikeluarkan masa tu , 
terasa macam ,
'' diorang ni tipu kot ''
sampai macam tu sekali...
sebab myra dan sahabat myra memang da rancang nak tengok arwah lepas study...
tapi, takdir Allah...
ajal yang Allah da tentukan tuk kita,
kita hanya mampu redha dengan kehendak nya...

ramai yang mengatakan bahwa arwah 
merupakan seorang yang sangat baik , ceria , peramah , dan suka tolong orang ... 
lagi satu , arwah merupakan seorang yang memiliki suara yang digemari warga malaysia kat jordan ni...


(( يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلَى رَبِّكِ رَاضِيَةً مَرْضِيَّةً فَادْخُلِي فِي عِبَادِي وَادْخُلِي جَنَّتِي ))

Ya Allah... semoga arwah tergolong dikalangan orang-orang yang beriman... aminn ~ 

innalillahi wainna ilaihi roji'un...

al-fatihah buat arwah ilham...
walaupun myra hanya mampu mengenali dia sari sahabat ,
tapi , seluruh jordan ni merasai kehilangan arwah...

No comments: