~ belajar untuk bersyukur ~ :)

بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم 

alhamdulillah... Allah masih beri myra peluang untuk bernafas sehingga ke hari ini...
okeyh.. hari ini , myra nak bermonolog seorang diri dalam blog ni bole ?

hehehe...
asiffah jiddan... 
blog ni agak bersawang...
sebab da lama tak update ..
kalau nak tengok blog myra ni..
wipe dulu screen laptop korang... :p

okeyh.. back to the point...
alhamdulillah , habes sudah fatrah imtihan ...
tapii....
(baru habes sebelum eid )
lepas eid ader lagi keyh ... =='

dalam dua tiga minggu ni myra dah selesaii exam 3 madah..
yakni : asasiat ri'ayah attifl (penjagaan kanak2) , english dan madkhol ila akidah... 
alhamdulillah english myra okeyh.. *english kan.. :)

asasiat dengan akidah...
okeyh.. myra mengaku yang dua madah ni agak tough..
memang bercengkang mata study dua madah ni..
hurmm.. kedua2 madah ni myra da pon dapat markahnya..
tapy.. hmmm... 

alhamdulillah... myra bersyukur...
bak kate orang melayu kat sini .. 
" dapat satu angka ke dua angka ? "

myra rase myra sorang je kott budak melayu yang selalu dapat satu angka dalam exam.. 
urmmm...
yee, kedua2 madah ni myra  dapat satu angka je...

tapy myra bersyukur... 
myra tawu..
mugkin ini markah yang patut myra dapat atas usaha myra ni...
atau mungkin Allah nak bagi taw kat myra yang myra ni study keencang tapy paham nye idok..
*okeyh itu kenyataan, (sometimes) 
atau mungkin jugak... 
myra ni byk dosa sangat sampai kan mungkin ini balasan yang Allah nk bg... 
hmmm..
mungkin *ade kaitan ke ? 

hurmm...
sekarang ni myra tengah belajar untuk bersyukur atas ape yang berlaku...
everytime lepas exam.. lepas dapat markah..
myra terus balekk rumah and buat sujud syukur...

myra tawu.. 
masih banyak lagi yang perlu myra belajar.. berubah.. ambil perhatian...
dan myra tawu.. Allah tahu apa yang myra sedang lakukan sekarang ni... 
insyaAllah.. 
 


Allah.. bimbing aku..
hanya redha mu yang aku perlukan disaat ini...
singkirkan laah segala kisah silam ku...

semak laah muka buku baru ku ini...
taubat nasuha ku pinta Kau terima..

:')


No comments: