Alhamdulillah.. The Greatest Raya I've Ever Had.. :')

بسم االه الرحمن الرحيم
السلام عليك

alhamdulillah... tamat sudah raya aku kali ni...
haha ! poyo tak..
cukup2 laa tu raya nye...
nanti raya lama2..
tak balekk aku kat jordan tu nanti..
hehe :p

nak story sikit laa kan raya aku kali ni...
tahun ni..
family aku pecah tradisi beraya berasingan...
mak aku beraya kat mesir bersama2 dengan adik-adik aku and abang aku...
adik aku yang kat syria tu turun mesir sekali...
*mengada nak beraya dengan ibu jugak =='
HAHA !

ibu berangkat ke mesir 25 Ramadhan..
adik aku pun pada hari yang sama jugak..
cume nye adik aku sampai dulu laa..
sebab dekat kan mesir dengan syria...

haaa.. jadi beraya laa aku dengan kak yong and abah...
err.. agak janggal sebenarnye beraya dengan abah je..
wah3!  :p

so, on the 29th august tu..
kami pun berangkat laa ke rumah tok at KEDAH...
tok is my mom's mother...
after asar bertolak and sampai kat sane arround 10.30 malam...
*rojak2 yer aku taip, kejap english kejap melayu.. HAHA ! :D

beraya kat kedah with tok tak laa best sangat,.,
huhu..
coz ibu hanya ade seorang adek je *pak su
and pak su ade 3 orang anak je..
tu pun kecik2 jee semua..
yang paling besar pun umur 14 tahun...
so memang tak de kawan laa kan...
huuuuu ...


*kami bercaca merba di pagi raya,.. HAHA ! :D


*kakak saya yang da chubby.. :D

*me with my sista :)


*haa.. tu yang tengah tu tok aku laa tu ... :p
kak yong tido time niy.. HAHA ! :D

haaa.. tu laa die serba sedikit gambo mase raya pertama... :)
raya kedua plak.. kami ada family day di Pendang Resort...
memang setiap dua tahun sekali family belah tok ni akan ada family day..
family haji  said nama nye...
tahun ni punya agak berlainan sebab kitaorg buat kat resort..
selalu buat kat rumah je..
lepas tu siap ade sukaneka lagi tu...
*pokcikk2  ramai, so budak2 laa yg kebas..

haaa.. dari pagi sampai tengahari sukaneka... 
punye laa lame..
kami yang tak main ni dok je le kat meja makan..
naseb bek datang lambat..
HAHA !
datang2 terus makan2..
wah3! :p


*muke kebosanan yang terpaksa disenyum kan.. hehe ;p

oke.. after zohor.. 
kami terus bertolak ke kampung halaman kedua
iaitu PARIS a.k.a PARIT.. HAHA ! :D
but singgah kat petronas sebab nak amek sepupu kat situ..
sepupu perantauan macam aku jugak...
he's from UK..
balek m'sia seorang without his family and buat practical kat KL..

so, gerak ke PARIS and sampai lebih kurang nak dekat maghrib...
kat PARIS raya best giler...
aku dapat meet semua sepupu aku kecuali family cik lee..
diorang raya kat UK..

yang kelakar nye.. malam tu...
after solat and mandi.. 
then opah ajak makan..
then kitaorang  gather laa makan sama2 as usual...
after makan tu...
selalu nye yang akan tinggal kat meja makan opah tu..
anak2 opah and menantu2 opah.,..
tapi sekarang tak da....
cucu2 opah plak yang konker...
HAHA ! 
ktorg borak sakan....!


yeayh ! itu dia... cucu opah sedang berborak :D


opah bz letak inai.. HAHA ! 


yang ni plak bz mcj dgn scandal dia.. HAHA ! 

haaa... tu laa dia... 
then, the next day...
aku , kak yong , abah , opah and tiga sepupu aku yang perasan gentleman tu...
pergi melawat kubur arwah atuk...
kami baca yasin same2 ..
pastu kami pun berangkat la beraya ke rumah2 keluarga opah and arwah atukk...














my beloved opah ^^







haaa.. tu je larh....
tak leyh tunjuk gambar banyak2...
*sebenarnye malas nak upload... wah3.. !

so, alhamdulillah....
raya telah berlalu....
semangat belajar datang kembali....
*tak sabar nak balek Jordan ^^ 

No comments: