about MariaElena :)

بسم الله الرحمن الرحيم
اسلام عليكم

alhamdulillah.... akhir nya dapat jugak update sikit kat blog myra yang da bersawang ni....
'myra' ??
oke... sopan tak ?? 
hehehe...
nowdays, ramai sangat wanita diluar sana yang mengunakan 'aku' sebagai tutur bicara mereka ?
kan ??

so, bila myra dengar mereka cakap macam tu tambah2 yang alim2 sikit...
rasa macam tak sopan plak...
heeee..
tambah2 depan mak bapak kan?

so , now... instead of using 'aku' sebagai tutur bicara dalam blog ni..
myra tukar plak laa.. kepada nama myra sendiri...
oke??
korang nak geli, geli laaaa....
tak kesah.... wah3! ~ :D

oke... hari ni myra terasa macam nak tulis pasal this amazing woman yang famous dalam dunia blog ni...

kenapa myra nak tulis pasal wanita ini?

sebab... lately myra rase kagum plak dengan die...
i don't know maybe she's a woman yang sangat open minded but jage batas dia...
err.. paham kee ea ??

oke... meh sini nak citer sikit...
ni apa yang myra bace kat blog dia laaa...

dulu , dia seorang wanita yang tak pakai tudung ....
tapy sekarang dah pakai laa...
but shawl....
dan myra suka sangat tengok dia pakai shawl...
coz , shawl dia agak tutp dada gituuu...
jarang kita nak tengok wanita be'shawl' zaman sekarang melabuhkan tudung...
semua nye nak memendek2 kan tudung lagy ade laa...
pastu tangkap gambar cakap laa ni gaya muslimah.... 
**** betol laaa...
astaghfirullah azim....
huhu.. :p

salah satu daripada post yang kak Maria ni post dulu...
pasal hijab

and myra betol2 tabikk spring sama itu kakak...
sebab apa yang dia cakap betol2 kene dengan trend orang bertudung sekarang...
and post kak Maria  yang paling latest ...
pasal thunder...
kak Maria include kan sekali ayat2 al-quran pasal tu...

actually...
melalui apa yang myra stalk kak Maria since awal tahun ni yang telah di introduced oleh sahabat saya SAFWANA.. *saje besar kan nama anda.. ;p

dulu die seeorang yang HU HA HU HA.. *like me.. =='
but dalam HU HA HU HA kak Maria ni...
she is searching for a guidance....
and alhamdulillah...
Allah gave it to her....

kak Maria ni seeorang yang sangat ..
adorable... 
lawak...
happy go lucky...
friendly...
and also very GOOD in english...
macam-macam tone english die bole cakap..
try laa tengok video dia kat youtube...

ohh.. citer pasal youtube...
dulu kak Maria penah cerita... yang die penah down disebab kan video yang dipost kat youtube kene 
kutuk ngan ramai orang,,...
and she admit it that dia buat salah dalam video tu..
myra pon tak pasti pasal apa...
tapy dia tak pernah patah semangat kowtt.,.
semakin laamaa dia semakin banyak belajar dari kesilapan nya... :)

so, bila myra tengok apa yang berlaku pada kak Maria...
i suddenly realise that..
Allah is always there for us...
kadang2 tu.. kita mintak hidayah pada Allah...
tapy Allah tak bagi2...
sebab Allah tahu kita akan mengulangi nya kembali...
and dari situ jugak lah Allah nak uji kesabaran dan kekuatan iman kita terhadapNya......

insyaAllah.... dalam apa yang berlaku di Jordan hari tu pada sem yang lepas...
myra sangat depressed... 
myra sangat tension..
terasa macam tak disayangi....
and semua perasaan yang buruk tu....

i think i can handle it now...
and 
betul larhh apa yang ibu cakap...
jangan terlalu nak menjaga hati kawan sangat...
hati kita terhadap Allah itu lebih utama...
dan ALHAMDULILLAH  YA RABB...
Kau berikan aku semangat yang sangat berkobar untuk datang ke Jordan kembali...
dan menjadi MA AMIRAH yang BARU....

insyaAllah...  :)

No comments: