TUDUNG ITU MENJAGA BUKAN MENYEKAT KAUM HAWA!

aku x tahu la kenapa kan..
maybe it sounds like so cruel... but honestly laa.. tu adalah perkara yg memalukan...
kalo da tahu anda berbadan "SIHAT" nape perlu begitu berani memakai baju2 yg ketat?

T__T rasa nak nanges merayu dekat wanita-wanita yg mcm ni..
nape x pernah pandang islam tu sbagai suatu keindahan yg suci murni dan hakiki?

aku pulak yang malu.. sbb nye aku sndiri berbadan besar...and scare x langsung..kotak ingatn
aku ni teringat kat zaman jahiliah dahulu.
hmm..
aku gelakkan diorg sama seperti aku gelakkan diri aku sndiri...
korg tahu nape wanita skrg BERDEGIL nk  mempertontonkan segala miliknya?
aku ada jawapannya... hehehe.. :p

  • sbb kaw laa wahai LELAKI.. diorg MENGGILAI semua KEMAMPUAN kamu...apanya? wibawa dan harta.
  • kedua, KEBEBASAN... kebiasaanya wanita yg ghairahkan kebebasan berasal drpd kluarga yg bermasalah... kurg kasih sayang.... kurg pendidikan... menderu gelojak hati yg nk kan sebuah erti BEBAS... maka ia memilih utk santai berseluar pendek dan tshirt ketat... tiada batasan... sebab diorg sebenarnya FAHAM, tudung ini bakal menyekat segala p'gerakan.

nape aku x bertudung dlu ..?
bkn la x tahu.. tapi sbb aku x pernah faham nape nk kene pakai tudung...

tapi kalo la korg tahu, korg sgt manis dlm bertudung tu...
kalo la korg paham , korg sgt indah disebalik persmbunyian tu...
and kalolah korg BIJAK menghargai sape diri korg....
x mngkin korg akan biarkan diri korg terdedah kpd bala2 yg tgh mengaum tu.. :p

aku pernah la terfikir and terkata sesuatu dlm hati aku ni..
"myra, kaw tu umpama AYAM GORENG yg  tgh segar, rangup and sedap.... byk buaya nk sntap kaw.., so , kaw kene la MENUTUPnya rapat2 so dat all da buaya x sewenang2nya cubit2 kaw, kuis2 kaw, carik2 kaw tanpa keizinan.... kenapa?? sbb kaw akan kecewakan penyantap kaw yg akn hilang kemanisannya nnt.... sape la yg nk kutip sisa-sisa lalat???  kan??"

(pandai x aku bersastera.. hehehe.. :p )

you see wanita???
betapa byk nye laa kebaikan disebalik nk bersarung kepala ? sarung muka ? sarung kaki ?
korg dipuja sbb korg pegang teguh pad agama sbb sbb PEHA!
korg berharga sbb korg jaga MARUAH bkn sbb HARTA!
tlg la kesian kan penaung kehidupan korg 2..... jgn biarkn diorg hilang HAK ISTIMEWA diorg!
once, aku pernah berniat nk jaga diri aku sbb nk bg yg super terbaik pnye laa kat "husband" aku nnt.. hehehe :p

prinsip aku!
jangan buat biasa-biasa.
buatlah hal-hal LUARBIASA.

x salah korg nk  pakai baju ketat.
x salah korg nk rebonding rambut.
x salah korg nk bercelak berhias bermekap.
x salah korg teringin sgt nk tunjuk betis and peha 2.

even bende 2 adalah ibadah.. :)
tapi pikir la mase depan..
utk mereka2 yg BERHAK memiliki...
dia akn puja korg smpai gila...
sbb.. korg la yg akan buat kan dia cukp ISTIMEWA.
dgn... MENJAGA SEGALA-GALANYA.
cayelah, lelaki suka bkuasa sbb Allah bg dia sebuah ego.
dia suka BERKUASA MEMILIKI TAK MAHU BERKONGSI.


hayatilah erti wanitamu.

PERCAYELAH.
korg terdedah utk dipuja SEMUA.
tapi sbnrnye korg sunyi dari BAHAGIA.
maka, bungkuslah diri korg dengan pakaian MULIA.
jilbab yg melepasi paras dada.
kain longgar yg selesa.
korg pasti akn dipandang dari sisi yg membuahkan segan.
bukannye sisi serakah nafsu!





No comments: