Kempen : Jom Jadikan Blog Sebagai Medium Dakwah!!



بسم الله الرحمن الرحيم
السلام عليكم



ahlenn!!
 :)
haaaa.. nmpk entry + plus gambar yang aku post kan ni... hehehe :p
oke... baru2 ni... aku ader dengar sharing dari seorang hamba Allah yang sangat....
haish!! x taw nak cakap macam mana...
tapi mmg hebad laa hamba Allah ni,....
alhamdulillah Allah kurnia kan kelebihan pada nya!
insyaALLAH i'll becoming like her! :))
doa2kan....
nak taw ape yang aku dapat ??
haaa....
rahsia....
hahahhahaha!!~ :p
guraw jerp....

actually....
aku dapat banyak perkara semasa sharing 2...
ya .. walaupun... hanya 2 hari...
and pada mulanya macam hati x ikhlas.....
(jahat kan aku ni.. ishk3! )
mane x nye exam duniawi ni kadang2 buat kita lalai kan....
oke... back to the point... :)
aku just sharing sikit2 je laa... :)
ni based on what i've understand... ngeee :D

there's one words that i'll never forget wat she said...
there's no point .. kalau kita sumbat berapa banyak ilmu fikrah yang kita belajar...
but in the end.. hati + jiwa kita kering dengan sentuhan dakwah.... :)
got it right ???

it means that...
memang laa kita kena banyak menimba ilmu...
but ingat balek ape yang Allah telah berpesan pada kita di dalam ( 51:56) and (2:30)
untuk menjadi khalifah di atas muka bumi Allah ni..
dan beribadat kepada nya....
dakwah itu sangat laa manis... :)
dakwah itu seperti kekasih kita... :)

so , what should we do ??

develop our skill from the basics then only we can be focus to our aim.....!
insyaAllah.. :)

oke.. kalau apa yang aku sampai kan kat sini macam x kesampaian...
insyaAllah for the next post.. aku akan bagi yang lebih terperinci... :)

owhh yaa.. before i forget !
tadi tengah ber'blogwalking'
tiba2.. jumpa laa satu kempen ni.... huhuhu~
soryy.. baru nak promote kempen 2.. heheeheh ~ :p
interesting kan...
tiba2 berkaitan dengan ape yang aku sampai kan tadi..
hahahha!~
oppsss! terover gelak plak.!
nak tawu lebih lanjut.. bole klik disini !

i know.... i am not perfect as u guys!
but i'll do my best to make my own dakwah style....
yaa.. walaupun aku agak agresif  + buas + gedik + x sesuai laa bersama2 korank + x bersastera...
but i'll make it my own ways..
insyaAllah...
Allah will guide me....

haaa.. kalo ader english aku yang terabur tu...
tegur2 laa... heheh~
da lama tggl kan english! ;p
salam... :)


4 comments:

Aliyah Al~Istiqamah said...

best la kempen ni ma
nak join la ye =)

aufa salsabila said...

jom join aliyah! rugi x join... heheheh :p

meo188 said...

bagus2... teruskan usaha murni nie... keep on bloggin!

アヌム ちゃん~~ said...

salam.nice blog :) jom join my bloglist~
http://frommetoyou85.blogspot.com/2011/04/jom-join-bloglist-frommetoyou.html